Press

Producent Gaga Đurković, glumac Andrija Milošević i reditelj Milan Karadžić

Beogradska premijera filma “Gorčilo - Jesi li došao da me vidiš” reditelja Milana Karadžića zakazana je za sredu 21. januar u 20.30 časova u Centri Sava, najavili su danas članovi autorske ekipe na konferenciji za medije.

U filmu, koji je baziran na komediji Jesi li došao da me vidišMiodraga Mija Karadžića uloge tumače: Mima Karadžić, Dubravka Drakić, Boro Stjepanović, Emir Ćatović, Mladen Nelević, Andrija Milošević, Anita Mančić, Kristina Stevović, Viktor Savić, Helena Aksamit, Momo Pićurić, Božidar Zuber, Milorad Mandić – Manda, Vojo Krivokapić i Dragiša Simović. Karadžić je istoimenu predstavu režirao devedesetih godina u Domu kulture Studenski grad.

Inače, radnja filma se odvija u crnogorskom selu, u brdima 1968. godine. U jeku izgradnje infrastrukture SFRJ, u naporima da se siromašni sever Crne Gore putevima poveže sa jugom, u malo selo dolazi geometar Laza, kako bi pripremio dokumentaciju za trasu budućeg puta. Sa njim će doći njegova žena Klara, balerina iz Narodnog pozorišta iz Novog Sada. Kako seljaci reaguju na dolazak geometra, koliko su skloni korupciji, kako reaguju na dolazak ljudi koji žive nekim drugačijim životom od njihovog, koji je najbolji, jer za bolji ne znaju, videćemo u najnovijoj Karadžićevoj komediji koja je snimljena za samo 24 dana.

Konferencija za novinare povodom premijere filma

- Nikada komedija nije bila potrebnija nego danas. Kao da imamo nedostatak kulture. Kod nas se sve svodi ili na politiku ili na crnu hroniku ili na neku jeftinu estradu. Prosto mislim da je zdrava komedija jako dobra priča i smatram da je ovaj film kao terapija. Sat i po da sedite i da se smejete je zdravo. Pri tome ovaj film je prava lirska komedija. On je jedno sećanje, jedan “Amarkord” našeg vremena - rekao je za “Blic” glumac Mima Karadžić.

Ceo tekst možete pročitati na Blic.rs