Press

Poznate ličnosti iz sveta glume, politike, mode i s estrade sinoć su prisustvovale beogradskoj premijeri filma „Gorčilo - jesi li došao da me vidiš“ u Sava centru, čiji je režiser Milan Karadžić.


Svečana dvorana bila je tesna da primi sve ljubitelje kvalitetne drame, pa su mnogi gledaoci došli sat vremena ranije kako bi zauzeli svoje mesto i izbegli stravičnu gužvu u holu. Pred početak premijere, glavni glumci filma Mima Karadžić, Andrija Milošević, Viktor Savić sedeli su u VIP sobi i dočekivali svoje kolege i prijatelje uz piće. Primali su čestitke i pohvale za uložen rad i trud.

Radnja filma odigrava se u crnogorskom selu, u brdima, u leto 1968. U jeku izgradnje infrastrukture u SRFJ, u naporima da se siromašni sever Crne Gore putevima poveže s jugom, u malo selo dolazi geometar Laza kako bi pripremio dokumentaciju za trasu budućeg puta. Paralelno pratimo sukob porodica Obada i Cvrkota, koji nisu u dobrim odnosima 20 godina zbog optuživanja o razlozima odlaska Zelja Cvrkote na Goli otok.

Ceo tekst i fotografije sa premijere možete videti na kurir.rs